Naturligt glutenfria recept & personlig blogg

Sås och tillbehör

Grillad fläskfilé i senap-honungsmarinad

Grillad fläskfilé i senap-honungsmarinad

Alla vänner av julskinka torde veta vid det här laget att senap och griskött är en kanonkombo! Detta faktum gäller självklart året om, även till grillad fläskfilé. Mitt bästa tips för att krydda griskött är därför att tänka ”sött och pepprigt”!     Det här […]

Paleoköttbullar och zoodles

Paleoköttbullar och zoodles

Just nu sätter jag extra mycket fokus på min träning och vad passar då bättre än att experimentera med Paleo och Lchf? Orsaken till att jag ofta dras till dessa två kostupplägg är att de passar så bra ihop min glutenfria kost. Paelomat ska vara glutenfri […]

Matig kycklingsallad med jordnötssmörsås

Matig kycklingsallad med jordnötssmörsås

Jag är en mycket motvillig hälsoguru. Ni kommer aldrig att behöva läsa några manifest om den ”rätta” kosten här. MEN. Om jag ändå får komma med ett förslag (så är det) : Ät färggrann mat! Jag tror att det är bra för kroppen men vad jag […]

Kyckling med granatäppelsås

Kyckling med granatäppelsås

Det bästa med hösten är utan tvekan den goda höstmaten. Nu blir jag sugen på mustiga smaker och syltiga såser igen. Som till exempel denna sås nedan med granatäpple, apelsin, svartvinärsgelé och dijonsenap. Jag har denna gång serverat den med kyckling, men den passar även till allt […]

Glutenfria spenatwraps och rostade kikärter

Glutenfria spenatwraps och rostade kikärter

Jag har en wraps-period just nu och den sammanfaller med mitt sug efter gröna mat! 🙂 Vi har nämligen odlat egen spenat och örter i år vilket är en fröjd för mig – jag älskar att använda färska örter i min matlagning! Att tillsätta färsk […]

Glutenfria morotsbiffar med lime & gräslöksdipp

Glutenfria morotsbiffar med lime & gräslöksdipp

När du en gång kokar ris hemma – koka så att det blir över! Kokt ris är nämligen fenomenalt som bas till vegetariska biffar. Testa mina med riven morot! GLUTENFRIA MOROTSBIFFAR 5 dl kokt ris 3 medelstora morötter, skalade och grovrivna 0,5 st lök, grovt […]

Grekisk kyckling & fetaostdipp

Grekisk kyckling & fetaostdipp

Jag får ofta frågan ”hur gör man marinad”? Mitt enkla svar är att du behöver en god olja, något salt, något sött, något syrligt och något smakrikt som exempelvis vitlök och örter. Den här grekiska marinaden har allt detta. Rekommenderar den varmt!  Vi åt denna grillade […]

Picklad rödlök

Picklad rödlök

Åh, det här är kanske det godaste jag vet. Snabb-picklad rödlök med lime! Ett otroligt uppiggande och trevligt tillbehör i hamburgare, på smörgåsen och i salladen.   Limesaften gör rödlöken vackert rosa i färgen. PICKLAD RÖDLÖK 1 stor rödlök 2 lime, saften 1 tsk rörsocker […]

Ugnslax med limeaioli och stekt sparris

Ugnslax med limeaioli och stekt sparris

Ett fräschare alternativ till bearnaise; limeaioli! Gott på lax och sparris, till exempel. Tillägg 09.06.2017 : Det här receptet blev så omtyckt här på bloggen (och i lokaltidningen) att jag valde att ta med det i min nya kokbok (adlink). Vi trycker som bäst andra upplagan. […]

Gravad lax med julsmak

Gravad lax med julsmak

Julen till ära har jag gravat lax lite annorlunda än vanligt,sockret har bytts ut till brunt socker (eller rörsocker…vad ska man kalla det egentligen?) och med i lagen harjag tillsatt apelsinskal och en kanelstång. Jag hade jättegärna velat ha med stjärnanis också men det var […]