Finlandssvensk kock, författare och entreprenör

Frukost och brunch

Granolapajer med yoghurtfyllning

Granolapajer med yoghurtfyllning

Nu kan du äta paj till frukost med gott samvete! De här pajerna är nämligen gjorda av typiska frukostingredienser och fyllda med naturell yoghurt och bär.  Receptet är taget ur min senaste bok ”Naturligt glutenfritt”.   GRANOLAPAJER MED YOGHURTFYLLNING Bottnar: 100 g (3 dl) havregryn […]

Mina naturligt glutenfria hotellfrallor

Mina naturligt glutenfria hotellfrallor

Hotellfrallor? Vad är det för namn på ett brödrecept riktigt? 🙂 Tja, det kom till på samma sätt som mina andra glutenfria brödrecept – i jakten på ett godare liv! Jag hade nyligen bott på hotell och kände verkligen en saknad efter de där varma, […]

Månadens gröna: Chiapudding med matcha

Månadens gröna: Chiapudding med matcha

Nu är det äntligen dags för mig att officiellt haka på vego-utmaningen MÅNADENS GRÖNA. Månadens värd är Annelie med bloggen Blomster & Bakverk. Följer ni inte henne på instagram ännu ska ni göra det NU. Sååå inspirerande bilder med en härlig mix av blomsterarrangemang och […]

Morning Glory Breakfast Muffins; glutenfria frukostmuffins

Morning Glory Breakfast Muffins; glutenfria frukostmuffins

Jag hoppas att ingen av er missat att jag kommit igång med mitt matfilmande nu och youtubekanalen; Malins Mat. Jag har nämligen delat länken till min första video som en dåre igår kväll, hehe. Så om ni känner att; hm… nu blir det nog lite tjatigt… […]

Salta teffvåfflor med dill

Salta teffvåfflor med dill

Åh, idag är en bra dag känner jag! Solen skiner och jag har tillbringat morgonen med att packa inför min och J:s weekend till Stockholm. Åh så skönt det ska bli att komma bort en stund nu! Jag behöver det. För att hålla lyckokänslan vid […]

Mumsiga muffins utan socker, gluten och mjölk

Mumsiga muffins utan socker, gluten och mjölk

Som ni vet är jag den där personlighetstypen som alltid måste ha ett projekt på gång – och jag går just nu igenom en period då jag tänker ganska mycket på vad jag äter. Till exempel har jag funderat mycket på hur jag kan ta mitt glutenfria […]

Enkelt glutenfritt vardagsbröd

Enkelt glutenfritt vardagsbröd

Jag är en vän av enkla, praktiska lösningar. Det här brödet gör jag när… jag inte har lust att baka något invecklat mitt skafferi svämmar över av halvfulla påsar av nötter, gryn, mjöl  jag har en del ägg till övers… Ett riktigt skåptömmarbröd med andra ord 🙂   […]

Glutenfria solskensfrallor med morot och nektariner

Glutenfria solskensfrallor med morot och nektariner

Igår kväll konstaterade jag 2 saker; det finns en hel del ingredienser i köket som borde komma till användning inom en snar framtid, samt, vi har ätit upp allt bröd. Vad gör man då? Ställer sig och börjar knåda deg mitt i natten? Nja. Man rör ihop […]

Hemlagad engelsk citrusmarmelad

Hemlagad engelsk citrusmarmelad

Nu är det säsong för citrusfrukter! Det betyder att det är dags att köpa hem ett gäng apelsiner, blodapelsiner och citroner och svänga ihop en sats engelsk marmelad (nu när de är som sötast och förmånligast). Men vad är det som gör en marmelad till […]

Varma, ljuvliga, glutenfria scones med ost

Varma, ljuvliga, glutenfria scones med ost

Oj nej världen. Vilken dag… Jag reagerar som en amerikan (?) och tyr mig till comfort food nu. Men, vi glutenintoleranta kan inte svänga via affären efter gott, ljummet, ostigt bröd med samma lätthet som andra… Attans! Men det här receptet rör du ihop in no time. Fixa […]