Naturligt glutenfria recept & personlig blogg

Om mig

Mitt namn är Malin Båtmästar. 
Jag är 28 år, finlandssvensk och bosatt i Vasa, Finland.

Till yrket är jag kock och restonom (bachelorexamen; hotel & restaurant management). Jag arbetar heltid som företagare med egen butik, förlagsverksamhet och frilansarbete inom mat & media. Jag blir anlitad av både företag och mediahus för att skapa matrecept, fotoreportage, video och advertorials inom mat & dryck.

Min blogg handlar om min resa som ung, kvinnlig entreprenör parallellt med mitt matbloggande. Jag har valt att inkorporera både matblogg, personlig blogg och hemsida under samma adress, vilket säger ganska mycket om mig. Jag lever och andas livsstilen som företagare och matkreatör, både på nätet och i verkligheten. 🙂

En annan stor passion är att göra kokböcker. Jag har producerat två stycken på eget förlag; Malins nya mat – glutenfri mat för livsnjutare (2015) och Söta öde – recept och insikter från Malins café (2012).

Min tredje kokbok; Naturligt Glutenfritt publicerades i maj 2017 på Förlaget M. Den utkom även på finska med titeln ”Rakkaudella, Malin”. 

Länkar:
FÖRFATTARPROFIL, FÖRLAGET
FÖRFATTARPROFIL, TEOS (finska)

Jag är… multikreativ. Jag planerar mina recept själv, stylar dem och fotograferar själv. Jag filmar mina matklipp själv och redigerar dem själv. Min blogg och mina nätbutiker har jag planerat och byggt upp på egen hand. Det är min unika nisch, att vara en multitalang inom matvärlden som numera kryllar av stylister och matproffs med olika expertområden. Jag gör allt! Kostnadseffektivt. 🙂 Jag slutar inte jobba förrän jag nått önskad kvalitet, och därför blir jag också snabbt duktig på det jag gör.

AGENTUR | Jag representerar mig själv men är öppen för förslag; kontakt: malin@foodieliving.fi


Skrivet om mig i media

2017
YLE/Efter Nio: Malin Båtmästar pratar om sin bok och gör en glutenfri tårta i programmet
Vasabladet, ÖT: Läckerheter utan gluten i Båtmästars nya bok
Arts and other drugs (blogg): Författarfrukost, inflyttningsfest och en härlig kväll
Året runt: Naturligt glutenfria recept av Malin Båtmästar

Dermosil; dermobloggen: Hälsosamt blåbärsgodis

2016
Aftonbladet Mat & Vin: Fixa nyårsstämningen med Malins snittar
Aftonbladet Mat & Vin: Malins laxfilé med citron-smörsås
Artikel i Pohjalainen (på finska): Nuori vaasalaisyrittäjä taisteli menestyjäksi”
Lindas lantliga: Besök Malin’s Foodie Living
Sara Holtkamp (blogg): Föreläsning på frukostevent
Good vibes only (blogg): Foodieliving finns nu i Vasa
YLE x3m: Malin och Michaela poddar om företagande
YLE VEGA: Det svåra med framgång , samtal om livet
Uppslag i tidningen året runt; glutenfritt, Sverige (ingen länk)
Uppslag i tidningen hembakat glutenfritt, Sverige (ingen länk)

2015
VBL: Malin flyttar till stan
Fredrika biblioteksportalen: Boktips – Malins nya mat
VBL: Malin har full fokus på karriären
YLE Österbotten: Malins nya mat – för livsnjutaren
VBL: Malins nya matbok är här

2014
YLE x3m : Malin är en äkta foodie
YLE STRÖMSÖ: Engelsk morotskaka (recept + videointervju)
YLE STRÖMSÖ: Hälsosamma frökex (recept)
Fredrika biblioteksportalen: Böckerna bakom ett cafébageri
VBL: Malin flyttar ut på nätet

Bloggat om ”MALINS NYA MAT”
Caroline
Fina Christina