Finlandssvensk kock, författare och entreprenör

Fingers crossed

Jag har en bra feeling just nu. Känner mig glad och tycker att livet är ganska spännande, trots allt. Roliga jobb, resor och projekt är på intågande.

Jag tror att tonläget i mina sociala medier, bilder och skriverier, kommer att bli övergripande positivt framöver. Jag är verkligen så redo att njuta av livet nu efter många, många års hårt arbete. Det blir inte precis mindre arbete framöver (nej!) men jobben är roligare och mer tillfredsställande. Jag kommer att kunna välja dagar då jag jobbar riktigt intensivt med olika projekt men däremellan kommer jag att plocka in vila och ”ett vanligt liv”. Det känns bra!

Jag hoppas att ni som tänker att jag verkar leva ett så intressant liv också tänker på allt det där jag gör som ni nog inte skulle tycka är så kul. Jag är till exempel nu inne på min tolfte arbetsdag sedan midsommarhelgen. Idag och imorgon jobbar jag två skift, först är jag på min butik och sen på restaurangen. Jag är likblek för jag får aldrig nån sol på mig. Min enda orsak att få gå på fest och bröllop är att plocka disktallrikar. Glamouröst! Men sånt är livet.

Ikväll ska jag faktiskt servera finska marinen som är i stan (hups, spännande) och på lördag kväll ska jag servera på ett bröllop. Det är tungt jobb men samtidigt tycker jag att det är så roligt att vara tillbaka i restaurangbranschen. Jag har ju växt upp i den. Jag känner den. Jag känner mig själv där. Jag är inte rädd eller nervös för jag vet vad jag gör. 

Förutom det abnorma arbetstempot som ingen av er avundas så har jag heller aldrig haft semester i hela mitt liv. Tänk själv på ditt liv och radera alla semestrar du haft. Hur skulle du må utan dem? Vad jag försöker säga är jag noterat att folk i allmänhet gärna vill ha ”framgång” men de vill inte ha det som krävs för att komma dit. Smärtan.

Varje sommar hittills har jag deppat ihop och verkligen fått kämpa med mig själv för att orka. Jag skulle verkligen behöva lite ledigt någon gång jag också. Jag vill också resa som alla andra gör. Men jag har inte haft ekonomisk möjlighet. Folk undrar hur jag orkar, men jag orkar faktiskt inte egentligen. Jag bara gör det. För att jag är en seg jävel och jag motiverar mig själv med drömmen om ett bättre liv.

Den här sommaren är dock annorlunda från tidigare. Kanske har jag äntligen ”kommit fram” nu. Jag har en nästan religiös övertygelse inombords om att det här är min sista working-class-hero-sommar, som jag kärleksfullt kallar det. 🙂 Snart kommer min livsstil att förändras. Jag har planerat den här övergången i ett halvår nu och det känns bara mer och mer rätt för varje dag som går! I början var det väldigt skrämmande psykiskt att vända upp och ner på precis allt i mitt liv och ifrågasätta alla delar. Jag tvivlade så mycket. Men nu ser jag att det var hälsosamt för mig och att jag behövde crasha litet för att se klart på saker och ting. Jag har en tydlig vision nu och jag tar mig dit systematiskt, dag efter dag.

Good point! How do u know that you're not on a better side than you were before.?

Nästa sommar kommer jag inte längre att vara låst vid någonting och jag kommer att ha en livsstil som andra bara kan drömma om att ha. Kreativt, fritt och roligt. Men jag kommer inte att ha något dåligt samvete för det, för jag vet hur mycket jag offrat och hur mycket jag kämpat för att komma till det här skedet i mitt liv. Som min mamma sa nyligen, du har klarat dig bra med tanke på omständigheterna. Och då tänker hon på mitt liv sedan jag kom till världen, inte bara sen jag blev företagare. Jag har alltid haft svårt för att vara stolt över saker och ting som jag åstadkommit, jag är en perfektionist, men jag kan känna mig stolt över att jag tagit mig igenom så många svårigheter. Jag känner självrespekt. Och det finns ingen bättre känsla än att ta sig igenom något som man inte trodde man skulle klara av. Man växer som person och blir starkare. Vad andra tycker är inte så viktigt längre och man mår bättre. 

Vill åter igen säga att jag ser så galet mycket fram emot hösten och vintern. Det är min tur nu att ha lite roligt! Jag bryr mig inte vad sim händer just nu, det får storma hur mycket det vill. Livet får suga hur mycket det vill, jag låter inte dagens osäkerheter och problem påverka mitt humör så djupt. Jag vet vad jag vet och jag håller fast vid min vision.

Inspiration

På söndag ska jag faktiskt vara ledig. Sambon har fått semester nu och sticker ut till skärgården – men han kommer tillbaka på söndag för att vara med mig på min lediga dag.

Jag skulle gärna åka på en utflykt. Jag vill få lite sol på mig, titta på havet och kanske bada också om jag vågar. Om jag är hemma börjar jag bara jobba med nåt, haha! Det ska jag inte göra…

*fingers crossed*.

 

 Kommentera

E-postadressen publiceras inte.