Finlandssvensk kock, författare och entreprenör

På djupt vatten men jag kommer fixa det

Vet ni vad jag ser fram emot? Jag ser fram emot en snar framtid då jag kan berätta för er (utan att prata bredvid mun) om allt roligt NYTT som just nu puttrar under locket i mitt entreprenörsliv. Efter en period av motgångar har jag äntligen flyt! Det är så många förfrågningar och projekt som bubblar under ytan i sommar och vissa av dem är samarbeten med jättestora företag! Jag är typ, överväldigad! Och så hoppfull igen!

Jag vill typ hoppa av glädje och berätta om allt vad som händer men jag måste koncentrera mig på att hala in fiskarna nu en efter en och inte ta ut segern i förskott. Det är en känslig mellanperiod detta nu. När du minst anar det kan linan brista och gammelgäddan försvinner ner i havets djup! Hups! Det har sannerligen hänt förut och det suger. Därför måste jag nu lämna er ”on hold” och bara berätta om den här härliga känslan av att få napp. På flera spön! 🙂 På hösten tror jag att det mesta faller på plats och jag kan sluta cliffhanga er. Jag lovar!

Sambon pekade idag på ett ledigt jobb i tidningen som han tycke jag skulle passa mig; account manager på en reklambyrå. Jag tänkte på det en stund, borde jag söka? En karriär i reklambranschen är väldigt lockande för mig och nog skulle det vara skönt med en fast lön i hemstaden. Sen insåg jag att jag ju redan ÄR en account manager och jag klarar mig skitbra på egen hand. Jag har mappar på datorn med namnen ”Client: företag1”, ”Client: Företag2” osv där jag sparar och hanterar alla konversationer och material gällande mina företagskunder. Jag är också redan ”en riktig b2bförsäljare” och landar stora kunder precis som vilken viktig manager som helst.  Jag biter mig själv i läppen av eufori när jag får skriva in en ny mapp på datorn (har ju ingen att jubla åt här i min ensamhet). Inga mellanhänder, bara direkt kontakt till alla. Som jag vill ha det! 

Jag är så på rätt väg nu! I’m doing iiiit! Måste bara orka lite till ännu så kommer allt att lägga sig jättefint. 
Först måste jag bara ro den här båten i hamn med försäljningen av min butik. Tills vidare jobbar jag som vanligt med ALLT PÅ EN OCH SAMMA GÅNG; håller öppet i min butik på dagarna, skriver receptuppdrag mellan kunderna, planerar höstens kurser, gör videoproduktion och klipper ihop det, jobbar inhopp på restaurang om helgerna… Ja. Det är minst sagt kaos! Men förhoppningsvis kommer jag senast i januari att kunna jobba med frilansandet 100%. OCH LEVA PÅ DET BRA! 

Det är ASTUNGT att jobba så här mycket nu och belöningen kommer först senare – men jag ser min slutdestination i horisonten. Känns faktiskt riktigt hoppfullt för en gångs skull. 

Tanken att jag, en ensam tjej med en laptop, kan konkurrera mot stora bolag om accounts är helt bisarr. Det måste kännas hemskt att förlora en kund till mig. Eller bara hänga med i mitt tempo! Jag jobbar dag och natt. Jag gör allt det där ”lilla extra” som andra aktörer inte orkar göra. Men jag tycker att aktörer här i trakterna får börja bestämma sig för om de ska jobba med eller mot mig för jag har inga planer på att sluta. Och jag är skittrött på att erbjuda mina tjänster till folk här som inte fattar och envisas med att producera mediokra grejjer. Alla nya kunder jag får nu finns i Sverige och jag kommer att lära mig så mycket av dem. Men jag stannar i Vasa. Hoppas att en dag ska nån tro på mig här också och anlita mig. Jag är absolut ingen ”one hit wonder” som snart lugnar ner mig och blir hemma-mamma. Nepp, jag har bara börjat och varje år blir jag lite arrogantare som företagare men också ödmjukare som person. Knixet, har jag lärt mig, är att fördela de båda sidorna av mig på rätt ställen. Då orkar man hela loppet ut.

 

 

 

 

 1 thought on “På djupt vatten men jag kommer fixa det”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.