Finlandssvensk kock, författare och entreprenör

Nyckeln till framgång

Midsommarhelgen gjorde mig gott. Har verkligen vilat upp mig från allt vad måsten heter. Inget socialt, inga projekt. Inte ens ett träningspass! En liten utflykt gjorde jag bara – till mammas sommarställe på midsommardagen. Ren och skär rehabilitering. Jag och sambon rodde ut med båten och fiskade efter gädda i den spegelblanka viken och sen fixade vi alla pizza på grillen (inte gädd-pizza dock, den enda vi fångade benådade vi och slängde tillbaka till sjöss).

Riktigt mysigt var det. Sen kom regnet och vi körde hem igen till ett lugnt och tyst Vasa. Ja, jag börjar väl inse att Vasa är mitt hem och inte bara en tillfällig boningsplats. 

Jag njuter som sagt av min nyfunna harmoni nu, så länge den varar. Förhoppningsvis en längre tid (såvida inget oväntat händer).

Scrollade förrästen igenom ganska många festliga instagramflöden i helgen bara för att konstatera att jag inte alls fått någon FOMO av dem i år (fear of missing out). Det måste betyda att jag gör exakt vad jag vill just nu (vilar) och att jag trivs i stunden. Jag saknar inget stohej om vi säger så. 

Jag har haft några utmanande månader nu men jag känner mig nöjd med kontentan av det hela. Jag känner att mina nya planer är RÄTT för mig och jag har fått lite mer ”inre styrka” än förut och självrespekt. Jag har blivit ”tyngre” i mig själv. Låter så fjantigt men det är precis så det känns! Känner mig helt orubblig inför andras åsikter kring detta nya språng. Man börjar ju ha gjort några uppbrott i sitt liv, hehe. VARFÖR GÖR HON PÅ DETTA VISET? 😀 Tja, det behöver ju ingen annan ha på koll än jag själv och möjligtvis min sambo då.

Jag ser jättemycket fram emot ”mitt nya liv” som 100% frilansare och konsult. Bara tanken gör mig lycklig och jag vet att det kommer att bli riktigt bra! Känns VETTIGT. Det är vad jag alltid velat och strävat efter. Det är dags nu.

Apropå framgång har jag insett att det finns andra vägar för mig att gå än att konkret bygga upp företagskoncept och driva hela skiten själv. Jag kan faktiskt jobba med projekt och vara den där nyckeln till framgång som de behöver – för att sen hoppa vidare till nästa projekt. Jag måste inte längre bygga några egna utrymmen åt mig för att göra det jag gör. Förstår ni vad jag menar? Men förut behövde jag ju det för jag var inte ”någon” alls och hade noll kontakter och erfarenheter. Det var ett jobb på restaurang eller att bli min egen chef som var mina valmöjligheter då. Och här står jag nu.

Känns så knäppt att jag inte längre ska ha en fast punkt att gå till varje dag. Jag vet ju inget annat än att bygga upp koncept på plats och få dem att fungera med våld. Det har varit mitt liv i 5 år nu. Och jag är så ÖVER det. Inga öppethållandetider att förhålla mig till mera någonsin! 

 

Jag skrev idag ett första utkast på annonsen som ska sälja min butiksverksamhet. Jag tänker att jag måste vara tydlig med konceptet så att det har en chans att få leva vidare precis som jag tänkt det. Iiik lite svårt att släppa sin bebis men det är livets gång. Funderar om jag borde skippa bilder på MIG för att varumärket inte ska kännas för beroende av mig som person. Största delen av mina kunder har nog ingen aning om vem ”Malin” är (ajjah, det är ett flicknamn?) så det är knappast ett problem going forward…

Malin’s Foodie Living är en detaljhandel med utvalda varor till köket och skafferiet. Butiken specialiserar sig på produkter av hög kvalitet i vackra förpackningar och med inspirerande innehåll.
Till sortimentet hör skafferivaror som kryddor, te’, kaffe och mysli samt en del inredning. Istället för att fylla sortimentet med allmänna köksredskap som det förväntas av en köksbutik har vi valt ut några smarta, unika specialredskap som saknas i de stora livsstilskedjornas sortiment. Det är många gånger företaget själv som sätter trenderna genom att introducera nyheter till kunderna som sedan blir omtalade.
Malin’s Foodie Living har nischat sig på leverantörer i Sverige och har byggt upp ett brett nätverk av kontakter i norden. 
De två största kundgrupperna är personer som söker specialvaror och personer som vill handla presenter. Affärens trevliga presentpåsar bestående av smått och gott som kunden valt ut själv är en populär present och julklapp. 
Malin’s Foodie Living finns både som fysisk affär i Vasa och som näthandel; www.foodieliving.fi

Hur låter detta? 

Vi får se vad som händer. Jag tar inte så jättestor stress med att söka en ny företagare nu utan litar på att rätt person nog hör av sig på annonsen om det är meningen. Gärna någon helt oväntad person. Jag har kontaktat några typer personligen men har ingen aning om hur de resonerar kring eventuellt köp. Istället satsar jag på att jobba så mycket jag kan med att boka in frilansuppdrag (det som jag ska jobba med framöver) och förstås driva affären så bra jag kan under tiden!

Den här veckan jobbar jag till exempel med matvideon åt en företagskund och så har jag nyligen gjort klar mitt första recept + video till svenska Kit Mat! Det sa bli så spännande att se min video rulla i deras facebookflöde. 93 452 följare!

Ni känner igen min video och mina händer på det gula nagellacket…;)

 

 Kommentera

E-postadressen publiceras inte.