Finlandssvensk kock, författare och entreprenör

Böcker jag gillat om karriär, feminism och självförverkligande

Inlägget innehåller annonslänkar

De flesta av er som läser den här bloggen går förmodligen i semestertankar nu och jag vill inte på något sätt ge er sura uppstötningar med ännu ett karriärinriktat måndagspepp-inlägg. Jag uppmuntrar verkligen TIME OFF från jobbet även om jag aldrig gör det själv…
Men OM ni ändå vill ha något inspirerande att läsa i hängmattan (och kanske några goda råd att ta tag i på hösten) så kan ni läsa vidare! Ett axplock av det jag läst på sistone.

Tyvärr är de flesta böcker jag läser på engelska. 

The Wealthy Freelancer – 12 Secrets to a Great Income and an Enviable Lifestyle

Bra tips och handfasta råd för frilansare. Blev väldigt inspirerad att få min egen frilanskarriär att lyfta! 

The Code of the Extraordinary Mind – Ten Unconventional Laws to Redefine Your Life & Succeed on Your Own Terms

En bok för dig som verkligen vill göra en nystart! Den är klok, inspirerande och tänkvärd. Om du känner att du vill ta det en nivå djuuuupare in på spirituella vatten så rekommenderar jag följande bok; The Seven Spiritual Laws of Success: A Practical Guide to the Fulfillment of Your Dreams

Jepp. Deepak Chopra! Jag veeeet! Enorm Agneta Sjödin-vibb på denna men. Tja! Lite skämskudde och tantvarning men… Jag tyckte den var helt avkopplande att läsa för det 🙂 

Bild: Unsplash

Feel the Fear and Do it Anyway

Jag vet att titeln ”Feel the fear and do it anyway” låter som en trött pinterest-quote. Förmodligen baseras just den prutthurtiga quoten på just denna bok. Men jag tyckte om det här. Tröstande, kloka råd. Jag följer dem själv och tycker att det fungerar, så att… läs den.

 

Men nu till något allvarligare.

Nice Girls Don’t Get the Corner Office

Det här är ingen ny bok precis – men uppenbarligen aktuell ännu. 10 år senare har titeln ändrats till Nice Girls STILL don’t get the Corner Office. En bra bok att visa upp på stranden (och kasta sura blickar över). 

Och när vi ännu är inne på det temat…

Lean in : kvinnor, karriär och viljan att satsa

Varför klättrar så få kvinnor högt i karriären? Facebooks operativa chef Sheryl Sandberg beskriver genom personliga erfarenheter, humor och väl underbyggd fakta hur kvinnor kan ta större plats i arbetslivet. 

och…

Men Explain Things to Me

Ett favoritcitat ur boken; ”Not all men are violent or sexist, but ALL women live in fear of sexual violence and sexism”. Eller hur. Också en bra slänga-sura-blickar-på-stranden-bok.

Och så några nyare böcker…  

 

Start with Why

Okej, ingen överraskning här. Jag kanske har nämnt den här boken förut? För oss som studerar ledarskap och gillar inspirational business är det här typ… bibeln. Den är superb! Och det är: WHY you should read this. 

You are a Badass 

Ännu en finurlig bok i min smak! ”Practical, funny, implementable advice and stories that will help you understand why you are how you are, how to love what you can’t change, how to change what you don’t love, and how to be a badass all the time.” Det verkar också ha kommit en uppföljare med titeln You Are a Badass at Making Money . Den ska jag absolut läsa också.

 2 thoughts on “Böcker jag gillat om karriär, feminism och självförverkligande”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.