Finlandssvensk kock, författare och entreprenör

Rules of conduct

Vet ni vad? I morse slog det mig att jag sett på min livssituation på helt fel sätt. Jag har uppenbarligen blivit så totalt psykad av andras idéer om mig (nu igen) att jag ”tappat det”.

Men jag är som en heliumballong, jag strävar alltid uppåt!

 

I inlägget 3 plågsamma saker jag gör mot mig själv just nu antydde jag att jag lekte med tanken på att ”ge upp” en massa saker. Men jag tror inte att det är meningen alls längre. Ge upp? NO!! Jag tror däremot att det är hög tid att LEVEL UP !

Förstår ni vad jag menar?!
UPGRADE ME!

Alltså om situationen inte behagar mig längre måste jag ju höja mig själv och min situation, inte nedgradera mig. Betyder det att jag måste göra en massa praktiska förändringar i mitt liv? Maybe. Det får framtiden utspå. 

Idag ska jag sätta mig ner och göra litet self coaching, tänkte jag. En teknik jag lärt mig på ledarskapskursen. Jag ska nu skriva ihop en personlig policy för mig själv baserat på ALLT jag varit med om nu. 5 år som företagare och 28,5 år som individ på detta jordklot! En gång för alla ska jag reda ut vad jag vill och inte vill här i världen! 

Så att det står klart för mig själv;

  • Vilka jag vill jobba med och vilka jag inte vill jobba med 
  • Vad jag jobbar med och vad jag inte jobbar med
  • Vad jag kan tänka mig att göra gratis och vad jag definitivt inte gör gratis 
  • Vad som är jobb för mig och vad som är privat för mig
  • Vad jag lägger energi på och vad jag inte lägger energi på
  • Vad som är viktigt för mig och vad som inte är så viktigt för mig
  • När jag är villig att kompromissa och när jag inte viker en tum

 

Tanken är att om jag följer min checklista nu (och verkligen täcker alla delar av mitt liv med den) så kommer jag automatiskt att driva iväg mot platser, händelser och människor som jag klickar med (av orsaker nämnda i svaren på frågorna). Jag tänker att jag nu har installerat ett custom BS- alarm som börjar pipa och härja inom mig så fort jag kommer nära min gräns. Jag kommer aldrig behöva bry mig om vad andra predikar för mig. Vad som är rätt och fel för mig. För jag har redan haft den diskussionen med mig själv och det är liksom klubbat och fastställt nu. 

Innebär detta att jag kommer att bli en ny, sur och tvär version av mig och skapa RIOT på gatorna? Nej, tvärtom! Jag kommer att bli såååå mycket gladare! Och jag minimerar risken att hamna i konflikter. Både inom mig och i mina relationer.

Jag kommer att kunna dra i bromsen långt före det uppstår obekväm stämning och ingen kommer ens att märka något, tror jag. Allt bara kommer att lösa sig för mig och jag kommer att trivas med mitt liv eftersom min kompass är inställd på det.  
Alla företag måste ha sina rules of conduct och så även mitt. Kommentera

E-postadressen publiceras inte.