Finlandssvensk kock, författare och entreprenör

Efter, efter nio

Äsch några ord måste jag väl ändå blogga om onsdagen.

Det gick bra. Det var roligt. Hela dagen gick jättesnabbt. 

Mina ben gick som små trumpinnar raka vägen från Helsingfors tågstation till studion. Jag blev direkt visad till köket där jag slängde ihop beståndsdelarna till min glutenfria tårta (som jag skulle dekorera under intervjun). Därefter fick jag gå direkt till sminket och efter det trippade vi iväg med alla grejjer till studion (som var i en annan byggnad). Det hade varit vääääldigt jobbigt om jag tappat den men det gick bra. Sen gick jag in med tårtan till studion, fullt fokus på tårtan hela tiden (den var ju stjärnan i min värld). Svängde runt den på bordet så att den finaste delen vändes mot kameran. Borstade bort lite smulor och kände mig nöjd. Sen först tog jag i hand med programledarna Sonja och Mårten, haha!

First things first! KAKAN!!

Bild: högst upp till vänster; hemma på morgonen. Bestämde mig för den gråa tunikan från Dress like Marie (mer om det samarbetet senare). Resten är några snabba selfies som jag tog bakom kulisserna.

 

Sen bandade vi och det flöt på i ett sjok hela tiden ut. Det sa producenten också åt mig sen; att det flöt på bra. Och att jag hade det ”på radin”. Haha, jag hade sagt det åt honom redan då jag satt i sminket att ”allt nog är på radin, som vi säger i Österbotten”. Det var lite roligt att han använde samma uttryck tillbaka. 🙂

Ja, och Mårten hade snabbt kommenterat mitt inslag med att jag var duktig. Man får väl vara nöjd med sin insats då. Själv kände att jag jag blev varm i kläderna precis när vi skulle avrunda alltsammans och det var lite antiklimax kanske… Jag hade lätt kunnat köra många timmar ännu. Men men, en annan tid i ett annat liv.

Jag kunde tyvärr inte stanna och se på när tårtan serverades men jag fick nyss en bekräftelse per sms att de hade tyckt den var jättegod. Skönt! Då behöver jag inte nojja mig över det. Det är ju huvudsaken.

Ni kollar väl på Yle 5 /Teema (det heter ju så nuförtiden). Eller på arenan på webben! Måndag kl 21 finsk tid. 2 thoughts on “Efter, efter nio”

  • Jag tittade och du var superb! Det tyckte också min man, han var väldans imponerad av ditt avspända sätt.
    PS
    Jag har förresten beställt en likadan klänning/tunika som du hade på dig. Gillade den så och hoppas den passar lika bra på mig som på dig.

    • Åh vad roligt att ni tyckte det! Jag har så höga krav på mig själv att jag aldrig är nöjd med mina framträdanden- men samtidigt slipar jag ju fram en väldigt kompetent person då jag drillar mig själv så hårt. Så det är bra att det börjar ge resultat 🙂
      Oj på söndag ska jag fotografera alla kläderna från dress like Marie och göra ett litet fotoreportage här på bloggen. Men fantastiskt att du redan blev inspirerad! Jag tycker tunikan är SÅ SKÖN och väldigt ”förlåtande” oavsett storlek. Rekommenderar den varmt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.