Finlandssvensk kock, författare och entreprenör

Tv-inspelning imorgon

Imorgon håller jag tillfälligt stängt i min affär eftersom jag ska åka ner till Helsingfors (igen, jösses tredje gången denna månad). Jag ska på tv-inspelning och sånt är ju alltid lite… intressant! 🙂 Det är kvällsprogrammet efter nio som gäller och jag ska prata om min bok. Hoppas att det går bra. Och hoppas att jag inte blir så himla röd på halsen! Gaah!

Ni som sett mina klipp på instastories den senaste tiden vet att jag har väldiga problem med mina rodnader när jag blir genererad eller får adrenalinpåslag. Går det månne att sminka över? Ska fråga i sminket.  Trettio lager concealer i dekotellaget, tack! 

Men om jag känner tv-branschen rätt så kommer det att bli en hel del väntetid bakom kulisserna så den värsta nervositeten kommer antagligen att lägga sig (och mina rodnader också). Att jag ska lyckas säga smarta grejjer och baka en tårta på samma gång, det har jag inte ens börjat nojja över ännu. Haha! Jag börjar väl nog vrida och vända på mig av vånda i tågstolen någonstans i Tammerfors-trakten.

Samtidigt vill jag ju ge ett så professionellt intryck som möjligt på plats. Alltså åt människorna som jobbar på TV! Det är ju sällan man får en så här fin chans att göra bra ifrån sig. Jag skulle ju gärna jobba med sånt här! Fast jag skulle nog behöva växa ut en ölmage, snopp och svenskt pass (eventuellt åländskt) för att det ska lyckas på finlandssvenskt håll.  SKÄMT ÅSIDO!

Känns som att jag har one shot, one opportunity, som Eminem säger. Hm… Nu känner jag att jag verkligen satt ribban högt här! Det korrekta beteendet för mig nu vore att låtsas som att det här är en helt vanlig dag i mitt fabulösa liv, varken mer eller mindre. För det fulaste man kan ha i det här landet är nog förväntningar. Man behöver inte vänta länge så kommer någon med sågen och kapar toppen av en. Men oftast har man redan sågat sig själv på förhand det så det är onödigt arbete.

Herregud vad den här texten vissnade på slutet. FÖRLÅT!

Nå, på måndag kväll får ni kolla yle fem så vet ni hur det gick.

 

 1 thought on “Tv-inspelning imorgon”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.