Finlandssvensk kock, författare och entreprenör

Tråkigt med vardagsinlägg?

Det är söndag kväll och jag känner att jag borde uppdatera bloggen med allt som hänt denna vecka och allt jag gjort. Till exempel har jag varit två dagar i Helsingfors på ledarskapsutbildning. Det borde jag ju skriva om. Jag har sålt slut på mina böcker (igen). Jag har färgat håret blont (igen). Jag har både jobbat hårt och slappat hårt. Jag har skrattat. Jag har gråtit (vafan man är ju ingen robot heller). En helt vanlig vecka, I suppose.

Jag har spenderat många timmar på pendolinotåget mellan Vasa och Helsingfors och bara suttit och tänkt, ungefär.

Herregud vad jag har tänkt. Men inget av det är liksom bloggmaterial heller.

Jag har också gjort en massa andra saker denna vecka, stora som små, och eftersom de är så många till antalet känner jag att det börjar bli ohållbart för mig att skriva långa rapporter om min vardag här. Jag får inget ut av det, och antagligen inte ni heller. Vilket får mig in på dagens ämne.

Vardagsbloggandet. Är inte det lite passé ändå? Jag tycker det! Helt ärligt alltså. Det är för trögt! Jag delar ju ändå med mig av min vardag i realtid på instagram (och jag följer också mina favoritbloggares vardagar på instagram). Känns onekligen lite krystat att nämnda det på bloggen också (ifall det nu inte var något speciellt som jag gjort som jag vill berätta mer ingående om). Bloggen som format förändras, känner jag. Någon annan som känner likadant?

Personligen vill jag hellre måla med breda penseln här. Publicera idéer, visioner, krönikor och kåserier. Exklusivt för denna webadress. Inte skriva om sånt som jag redan sagt i ett annat forum. Det finns ju olika slags typer av bloggar och jag vet inte vad min är men jag vet att den inte är någon vardagsblogg i alla fall. Och jag vill skapa något typ… Nytt. En multisajt?

Vardagsinlägg angående framtida händelser tycker jag dock är förhållandevis intressant. Så där kan jag vika mig litet. Säg mig inte vad du gjort utan vart du är på väg! 😉 Imorgon ska jag stiga upp supertidigt och köra till grannstaden för ett möte med en ny företagskund. Hoppas att det går bra. Ska pitcha några nya idéer om matvideor till dem!

Det var väl allt jag hade på hjärtat ikväll. Jag är lite trött så det blev tyvärr inget superskärpt och smart debattinlägg ikväll – men ni kanske förstod andemeningen i alla fall. Inget mer vardagsbloggande. Det är orimligt i dagens mediavärld och jag tror att det sakta kommer att dö ut. Inte för att det inte är intressant utan för att det ersätts med andra format.

Till sist vill jag dela med mig av en bild ovan som jag plåtar hemma hos svägerskan ikväll. Jag behövde en inspirerande bild till tidningen glutenfritt i Sverige som ska lotta ut min bok på facebook snart så kom att tänka på att våldgästa hennes trevliga lägenhet (min är skitful). Tänkte att jag fotar några olika så får de välja vilken som är finast.

Lovar att länka till utlottningen så att ni kan vara med sen!

Vi hörs nästa vecka! // M.4 thoughts on “Tråkigt med vardagsinlägg?”

  • Jag har svårt att läsa bloggar som helt saknar vardagsinlägg. Helst ska det vara en blandning av vardag och nisch. Då blir det allra bäst (enligt mig). 🙂 Instagram tycker jag att går från att ha handlat om snabba vardagsglimtar i realtid till att bli allt mer tillrättalagt och stelt, så i mina ögon fyller bloggarna absolut en funktion också ifråga om vardagsbetraktelserna.

  • Noterar nya blog layouten MEN jag ser inte hela texten… plug-in rutan med social media ikonerna är i vägen. Får väl leva med ny layouten 😄 men pleease gör ngt år sidomarginalerna, skitsvårt att läsa när ja hamnar scrolla hella tiden… Å Jepp, ja läser från plattan.

    • Hehe! Öjdö… Det gör tydligen det för vissa (inte för mig, isf hade jag tagit bort det direkt). Ska åtgärda problemet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.