Finlandssvensk kock, författare och entreprenör

En bra måndag

Den här veckan har jag kickat igång på bästa, tänkbara sätt. Morgonkaffe med en intressant person! Och Ila som driver sajten morotsliv är verkligen en sådan!

Jag mötte upp Ila på fazers café för att räcka över min kokbok som hon vunnit i min giveaway på instagram. Samtidigt fick vi en riktigt fin pratstund tillsammans om böcker, bloggande, företagande och lifvet.

Detta lifvet. 

Ila är för oss österbottningar känd för sina inspirerande föreläsningar om ekologi, kost och hälsa. Men hon har också uppmärksammats på ett personligt plan för hennes obotliga optimism och företagsamhet.

Kunskapsresan i kost och hälsa som Ila har gjort och saker hon lärt sig, life hacksen, var allt hennes blogg skulle handla om. En källa för inspiration, helt enkelt. Det var aldrig meningen att hon skulle skriva personligt om sitt liv, men livet har en tendens att skrika ganska högt och webbplatsen kom under en tid att handla rätt mycket om Ilas liv i Thailand och orsaken till det. Det är i alla fall så jag själv uppfattade den där tiden för snart två år sen då Ila stack från Finland och jag läste bloggen som flitigast.

Ofrivillig barnlöshet fick Ila att omvärdera sin livssituation och hon och hennes man lämnade allt här hemma för ett liv i Thailand som digitala nomader. Ila bodde utomlands totalt i 8 månader. Det här med att resa omkring som ”a suitcase entrepreneur” är något jag själv tänkt på ofta och jag hade många frågor om detta. Hur gör man?

Jag försökte såklart också tillföra något till diskussionen gällande sånt jag kan ”någorlunda”, som bokutgivning och bloggande. Ni ska veta en sak. Det är skönt att veta att det finns andra personer än mig som kan sitta uppe halva natten för att de nyss upptäckt ett nytt plugin till sitt bloggbygge och absolut inte kan slita sig från datorn förrän tekniken sitter som en smäck på sajten! 😀 

Vissa människor kan man prata hela dagen med utan att få slut på samtalsämnen, men jobbet kallade! Jag är dock övertygad om att jag och Ila träffas igen någon gång i framtiden. 🙂 Likasinnade brukar ju göra det.

 Kommentera

E-postadressen publiceras inte.