Finlandssvensk kock, författare och entreprenör

Mina favoritrecept i boken Naturligt glutenfritt

Inlägget innehåller affiliatelänkar. 

Ni är en hel del personer som nu fått min nya glutenfria bok i handen (eller kommer att få den på söndag). Ni kanske direkt vet vilka recept ni vill testa? 🙂 Berätta gärna vilka, det är intressant för mig att veta!

Men till er som inte riktigt vet var ni ska börja när ni bläddrar;
här kommer mina top 10 bästa förslag! 


1. Min crunchy granola – kunde inte göra en bok utan att ha med denna! En förbättrad version av den som var med i förra boken.

2. Quinoagröt – också en förbättrad version av den som fanns i förra boken. Den här gröten ”keeps me going” om dagarna, helt crazy mättande! 

3. Snabba smörbullarna – för dig som vill ha goda, smöriga glutenfria bullar NU!
Rör ihop smeten på ett kick utan jäsning, klicka ut smeten i pappersformar, tryck ner en tärning smör i mitten av varje bulle, pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda. Klara att äta! Tips! Spritsa nutella eller någon annan god kräm i mitten av bullarna. 

4. Crumble cake – för sommarens fikastunder i bersån
Jag tycker att den här kakan är rolig att baka och så är den väldigt god också. Den får mig att tänka på lediga sommardagar och kaffe i trädgården! Kakan består av en bottensmet, fyllning av persika, jordgubbar och färskost och så en kaksmuletopping. Helt ljuvlig är den. 

 

5. Lingonbrödet
För dig som saknat en riktig härlig, söt-syrlig limpa till frukosten! Åtminstone är vi helt sålda på sådana här i Finland… Lättbakad är den också.

6. Hotellfrallor
Riktig mjuka och goda små bröd med frasig yta. Precis vad man önskar sig av en hotellfrukost men som man inte kan äta pga gluten… Dessa glutenfria hotellfrallor får ni njuta av hur mycket ni vill 🙂

7. Tomat-tortillas
Hemlagade, glutenfria tortillabröd smaksatta med soltorkad tomat. Funkar också fint som wraps för allt möjligt annat gott… 

8. Min goda kycklingpaj
I boken har jag två olika pajdegsvarianter och förslag på matig fyllning. Jag lever i princip på matig paj under sommarhalvåret. Bästa lunchen som finns enligt mig! 

9. Dönsbys rara rabarberpaj – NI SER JU.
Kolatopping, rabarber, sommar och grädde. Så jäkla gott!
I väntan på årets rabarber använder ni de sista bären ur frysen!

10. Mina bästa scones. Inga tillägg på det 🙂

 

Boken kan köpas på Adlibris!

Mina svenska läsare hittar boken HÄR
och mina finlandssvenska läsare HÄR

Boken finns också översatt till finska, med titeln Rakkaudella, Malin HÄR.3 thoughts on “Mina favoritrecept i boken Naturligt glutenfritt”

  • Fin bok! Fick den för nån dag sen men har bara hastigt hunnit bläddra i den än. Glutenfria pitabrödets recept kom som på beställning då det kommer att behövas glutenvariant till våra fyllda pitabröd på Restaurangdagen nästa lördag. Så det blir antagligen det första som testas.

    • De där pitabröden är ett av de säkraste korten i boken så jag tror och hoppas det blir lyckat 🙂 Skicka gärna en bild från dagen sen 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.