Finlandssvensk kock, författare och entreprenör

Cookbook Author Chic

I samarbete med Voga Styling och Dermoshop

Oj, en sån vecka. Min bokrelease gick helt fantastiskt bra och jag hade en sån trevlig kväll! Tack till alla som kom på partyt, tack för alla fina blommor och tack till alla som skickade lyckoönskningar åt mig på sociala medier.

Efter många månader av snålblåst, rinnande ögon, hängande huvud, haltande självkänsla och uppdraget snor (symboliskt talat alltså) kändes det precis som att komma in i värmen igen. Herregud, vilken lättnad, Jag har kommit upp mig i världen ytterligare ett snäpp (bildligt talat – jag har ju nya högklackade skor) och jag känner att jag kan sträcka på mig igen. Let the good times roll. Eller hur? Är det inte typ dags nu?

Så från djupet av mitt hjärta; tack för att ni stöder mig och hejjar på mig.

Men idag är jag rätt sliten ändå. Det har varit intensiva dagar och jag är verkligen supertrött och glåmig! Därför känns det extra fint att få gotta ner mig i glamourens värld och visa er hur jag också kan se ut, med lite proffshjälp. Jag har ju haft privilegiet att få konsultering av vasaföretaget VOGA STYLING och idag tänkte jag dela med mig av mina tankar kring upplevelsen. 

I förra veckan hade jag min första träff med Sandra på Voga styling. Vanligtvis sysslar de med kompletta garderobsuppdateringar åt sina kunder (allmän konsultering och shoppingassistans) men jag ville snöa in mig på att hitta en specifik outfit till min boksläppsfest! På förhand hade jag berättar att jag önskade mig en professionell, men kvinnlig look. Gärna en fodralklänning. Sandra gick då ett par varv i stans klädaffärer och satte undan olika alternativ för mig att prova. Hon planerade också min frisyr och accessoarer. 

Valet föll till sist på denna prickiga klänning från Esprit. Jag måste erkänna att jag var skeptisk till den först. Jag hade sett framför mig att jag skulle ha på mig något ganska tajt, helfärgat och ”sexigt” och när Sandra visade den här klänningen utan tillstymmelse till urringning eller slits (OCH PRICKAR, HERREGUD) blev jag lite orolig. Jag prövade den i alla fall av artighet – och till min förvåning tyckte jag om den!  Jag berättar det här eftersom jag vill att ni som är rädda för just det här scenariot och av den anledningen kanske inte vågar (vogar, hehe) anlita stylist ska HA ETT ÖPPET SINNE. Det är meningen att en stylist ska rucka upp dina idéer kring kläder. Varför skulle du annars behöva hjälp?

Efter att ha prövat tiotals korvskinn som jag känt mig så grotesk och obekväm i (jag bad ju faktiskt om dem) svarvade den här klänningen in min kropp på ett mycket mer förlåtande sätt. Fodraltyg for the win! Jag behövde inte ens skaffa någon underklänning!

Men för att ändå hetta upp looken ett snäpp (jag är ju så himla nojjig med det) valde vi ett par riktigt SAY WHAAAT- röda klackskor med platå (tamaris). Jag kände mig sååå nöjd med dem. Det var faktiskt mycket bekvämare än de såg ut också, de har inbyggda stötdämpare tror jag! Skönt. Och nej, jag bröt inga ben. Hur snyggt jag gick i dem är kanske upp till betraktaren att avgöra men i alla fall i början av kvällen såg det bra ut, haha!

Men till själva festdagen. Jag bjöd in Sandra till min lägenhet och hon kom med 2 praktikanter i släptåg. En frisör och en kosmetolog. Jag bestämde genast att detta är mitt GLAM SQUAD (teamet av människor som hollywoodfruarna  på TV har med sig på sina resor). Wow. En får ju fantisera. 🙂

Jag blev sminkad och fick mitt hår lockat och flätat. Sen gick vi ut på gården där jag blev förevigad på bild (och det är de bilderna som ni ser i det här inlägget). 

Sminket sponsorerades av Dermoshop och jag har listat produkterna vi använde i slutet av detta inlägg. Jag använder personligen Dermosils smink till vardags så det var så fint att få påfyllning av dem. Såg nu att Dermoshop släppt en hel drös av sommarnyheter som såg väldigt lovande ut! Mygg- och fästingspray lät ju intressant! Ta en titt på alla nyheter!

Värt att nämna är dock att Sandra vanligtvis använder make up-produkter av märket Youngblood på sina kunder. Ni kan läsa om Voga stylings makeupskola här. 

Några saker som Sandra lärde mig 

  • att jag har hooded eyes som kräver en viss sminkningsteknik
  • att jag har timglasformad kropp (både rumpa och byst) och att jag ska satsa på markerad midja (se bältet på klänningen)
  • att jag har symmetriska läppar! Hehe, kompenserar väl mina häng-ögonlock då (låter bättre på engelska eller hur… hooded)
  • att jag ska tänka på hur kläderna får mina axlar att se ut! Jag ska inte ha sluttande axlar på kläder (som jag förstås har massor av), hellre V-ringning.
  • att jag visst kan ha klackar!
  • att styling handlar mer om att lyfta sina fördelaktiga drag än att gömma det man inte gillar med sig själv…
  • att det är svinroligt med stylistkonsulter, önskar jag kunde göra det jämnt

Jag är riktigt taggad nu att fortsätta utveckla min inre fashionista. Smink och kläder är ju hur roligt som helst! Men jag håller fortfarande hårt i min slow fashion policy. Jag vill samla på få, men bra klädesplagg som jag kan variera på många olika sätt och ha på mig många gånger utan att de tappar formen. Det är målet. Och eftersom sådana kläder är dyra får det vara en långsam process, men det är kanske bara hälsosamt. Slow shopping!

Det intressantaste med VOGA-upplevelsen var att jag hade förväntat mig att få  reaktioner om att jag såg för uppiffad ut, att jag typ borde ”tona ner det”. Så dumt, jag vet, men janten är så djupt rotad! Men alla mina närmaste tyckte tvärtom – jag borde klä upp mig oftare! Och herregud vad många likes jag fått i sociala medier. Inte ens den smarrigaste matbilden jag haft har kunnat slå denna makeover. Folk gillar glamour och vardagslyx och förvandlingar… det är bara att inse! 🙂

Jag hoppas att ni också blir sugna på att VOGA med VOGA STYLING!
Jag kan varmt rekommendera deras tjänster!

 

SMINKPRODUKTER FRÅN DERMOSHOP SOM VI ANVÄNDE

 

1. All-in-one Mascara
Den svarta Mascaran har en borste som är uppbyggd av olika långa strån, vilket gör att färgen fördelas jämnt. Konsistensen gör tillsammans med borsten att fransarna blir vackert böjda och ser längre och tätare ut.

2. Shimmer and glow body lotion
Lotion för hela kroppen, ger huden en naturlig solbrun ton med vacker lyster. Crèmen är brun med lätt guldskimmer. Nyansen försvinner i duschen.

3. Läppstift & Rouge Misty rose
Produkt i crèmeform som ger fräsch och naturlig färg åt läppar och kinder. Passar som rouge speciellt för personer med torr eller mogen hy. Applicera på kindben och läppar med fingertopparna.

4. Lystergivande Primer
Ljusar upp och ger lyster. Ljus nyans som innehåller en aning pärlemor. Jämnar ut huden och ger en bra bas för makeupen. Passar för alla hudtyper, även för känslig hud.

5. Baked Duo Ögonskugga Nude
Ögonskugga indelad i två fält, det ena fältet består av en matt ögonskugga, det andra med en aning pärlemor i, båda i samma nyans. Kan användas torr eller fuktig.

6. Baked Duo Ögonskugga Brown
Ögonskugga indelad i två fält, det ena fältet består av en matt ögonskugga, det andra med en aning pärlemor i, båda i samma nyans. Kan användas torr eller fuktig.

7. Ögonskuggsprimer
Crème i stiftform som jämnar ut nyansen på ögonlocken och ger en bra bas åt ögonskugga och eyeliner. Kan även användas separat. Nyansen är naturligt ljus. Vässare medföljer.

8. Highlighter
Framhäver och ljusar upp valda ställen i ansiktet. Döljer fina linjer och trötthetstecken. Lätt crème med återfuktande effekt. Smälter samman med huden och jämnar ut den.

9. Ögonbrynspenna fair
Ger ögonbrynen en naturlig, hållbar och välvårdad look. Lätt och mjuk att applicera. Lägg på ett till lager för kraftigare resultat. Avsluta med att jämna ut färgen medborstdelen på pennan.

10. iDeal Puder
Ger huden en hållbar och matt yta. Ger näring och skydd. Innehåller hudvårdande arganolja, jojobafröolja och acai-bärolja. Produkten är i det närmaste färglös och passar alla hudtoner.

11. Makeup crème fair
Makeup crème med hög pigmenthalt, utvecklad för ljus hudtyp. Jämnar ut hudens färgskiftningar och gör huden naturligt matt. Den oparfymerade crèmen kommer i en hygienisk pumpflaska.Kommentera

E-postadressen publiceras inte.