Finlandssvensk kock, författare och entreprenör

fa-sci-nation!

Det blev ett tillfälligt avbrott med måndagspeppen denna vecka pga PÅSKEN. Låt mig därför gottgöra er med ; fredagspeppen! 

1. Läs det här (och begrunda):

The power for creating a better future is contained in the present moment:
You create a good future by creating a good present.

2. Lyssna på det här (och försök att inte röra på dig, men det GÅR INTE):

3. Ha en riktigt trevlig helg!!


Idag på förmiddagen har jag sprungit lite olika ärenden gällande firman.
Jag har haft telefonmöte med en ny företagskund på video-sidan (mina matklipp). Jag har ”uppvaktat” dem en tid nu (hehe) och idag fick jag ett definitivt JA från dem. Så det känns fantastiskt bra!

Good hair-day too!

Efter det rusade jag iväg till Ritz för ett snabbt snack med verksamhetsledaren där om detaljerna kring boksläppssfesten. Ni kommer väl 3.5 kl 19? Sen gjorde jag något så ovanligt som att UNNA MIG lunch på stan med syrran på 1r+k.

”Sånt här är nog väldigt ovant för mig” sa jag.
”för mig också, svarade hon”.

Tror båda kände att det är dags för en förändring på den fronten, även om ingen sa det högt. Privatföretagare som vi är båda två sedan 6 – respektive 5 år. Lunch är ett löst begrepp. Fast tänkt! Vi var ju bara ”bebisar” när vi började, haha. Strax över 20. En sak vi konstaterade under lunchen var att det vi gör nu (respektives firmor) ändå bara är ”NÅTT JYKÄL” (översättning; gyckel) i väntan på bättre tider. Vi kan bättre! Men vad och hur?  Den som lever får se! Kanske till och med något som vi ska göra tillsammans en vacker dag. Ett imperium. Hah! Funderar ni också på hur ni ska ta över världen på era luncher?

Men gruvan kallade. Jag hann precis springa över kyrkgården till min butik innan klockan slog tolv och jag öppnade för dagen. Och här jobbar jag fram till kl 18 innan jag traskar hem. Vet inte vad vi hittar på ikväll sambon och jag, eventuellt fredagsFYS. Eller vanligt MYS. Men inget godis eller snask! Jag är i träningsfas nu efter påsken. Vill inte ens ha godis. Mätt på det faktiskt!

Imorgon ska jag hålla lördagsöppet på butiken, men bara halva passet! På eftermiddagen ska jag möta upp stylisten Sandra på stan och förhoppningsvis finna den perfekta klänningen till boksläppsfesten. Jag tror att hon redan valt ut några stycken åt mig som jag ska prova…. Det blir intressant hursomhelst! 🙂 

På söndag ska jag hämta upp min mor och besöka stormässan i botniahallen med henne. Jag har inga förväntningar på mässan alls utan tänkte mest ta det som den kommer. Eventuellt stöter man på någon bekant. Österbotten är ju inte så stort, ändå. 😉

Ska du dit?

 Kommentera

E-postadressen publiceras inte.