Naturligt glutenfria recept & personlig blogg

Naturligt glutenfria pizzasnurror

Nu finns en ny video uppe på min youtubekanal Malins mat! I min andra video visar jag hur jag slänger ihop mina naturligt glutenfria pizzasnurror. Inget tjafs, bara händer som jobbar 🙂

Degen är lite lös att jobba med men det är värt besväret! 

Om ni tycker att jag går aaaaningen för snabbt fram i videon för vad trötta ögon orkar med så bli inte förskräckta! Jag lägger upp receptet i textform här under att läsa i lugn och ro… 🙂

En uppmärksam person upptäckte också att jag glömt att nämna olivoljan som tillsätts i videon. Bah! Men det blir för jobbigt att ändra i videon så här i efterhand. 1 dl är det hursomhelst.


 

GLUTENFRIA PIZZASNURROR

4 dl fingerljumt vatten
25 g jäst
1 dl olivolja (eller annan olja)
1 ägg

3 dl durramjöl + 2 dl till utbakning*
1 dl potatismjöl
1 msk mjölkpulver
1 msk finmalen psyllium (fiberhusk)
1 tsk salt
1 tsk torkad oregano

Fyllning: tomatsås, riven ost, rökt skinka …

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål
  2. Mät upp vatten i en annan skål och smula ner jästen.
  3. Tillsätt olivolja och ägg i degspadet och rör om väl.
  4. Häll ner de torra ingredienserna i degspadet och blanda till en lös smet.
  5. Låt jäsa (svälla) under bakhandduk i 20 minuter. 
  6. Rör om och tillsätt 1 dl durramjöl.
  7. Knåda degen smidig på mjölat bakbord ( strö över ytterligare 1 dl durramjöl) och platta ut den med händerna till en rektangel.
  8. Bred ut tomatsås över degen och toppa med riven ost och rökt skinka.
  9. Rulla ihop rektangeln till en rulle och dela den i 2 cm tjocka skivor.
  10. Placera ut rullarna med snittytan uppåt på två bakplåtar klädda med bakplåtspapper. 
  11. Grädda på 225 C i 10-15 minuter (tills gyllenbruna). 
  12. Låt svalna en aning innan du hugger in. 

 

* durramjölet kan ersättas med bovetemjöl, majsmjöl, teff …
Jag blandar för det mesta olika mjölsorter. 

 



2 thoughts on “Naturligt glutenfria pizzasnurror”

    • Du kan strunta i det helt. Jag experimenterar med mjölkpuvler i degen för att få ännu bättre konsistens, men det är inget måste.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.