Finlandssvensk kock, författare och entreprenör

Morning Glory Breakfast Muffins; glutenfria frukostmuffins

Jag hoppas att ingen av er missat att jag kommit igång med mitt matfilmande nu och youtubekanalen; Malins Mat. Jag har nämligen delat länken till min första video som en dåre igår kväll, hehe. Så om ni känner att; hm… nu blir det nog lite tjatigt… DÅ har jag lyckats 😀

Mitt första recept på kanalen är dessa mumsiga muffins packade med goda morötter, rivet äpple, tranbär, nötter och gryn. De är helt glutenfria och mjölkfria och sötade med kokossocker. Jag älskar kokossocker! Det ger sån fin och mustig färg till bakverken och det smakar gott (lite kola-aktigt) utan att bli för sött.

Dessa muffins är lika goda på frukosten som på piknik, lika praktiska att packa ner till mellanmål som att ta med till knytkalas OCH så är de goda också. En riktigt fin början på min youtubekarriär, med andra ord. Receptet finns i videon:


Hoppas att ni vill testa receptet. Och kom gärna med förslag på nya tutorials! Jag fick i alla fall ett önskemål om ett recept med mycket örter… Vi ska se vad jag knåpar ihop. Så småningom kommer jag också att börja visa upp några av recepten ur nya boken på kanalen. Spännande, eller hur? 🙂


Känner mig lite seg idag. Det är alltid så energikrävande att starta ett nytt projekt och börja ragga följare heeelt från scratch… Men det ska göras. En intressant iakttagelse dock… Jag laddade nyss upp den finska versionen på min facebooksida; Rakkaudella, Malin och där fick videon mycket snabbare spridning än den svenska… WHY? Jag menar… MIKSI?

Det är kanske inte så dumt att köra tvåspråkigt ändå?! 


RECEPTET I TEXTFORMAT
Frukostmuffins, 10-12 st

3 skalade och rivna morätter
1 skalat och rivet äpple

3 dl teffmjöl
2 dl kokossocker
1 dl kokosflingor
1 dl boveteflingor
2 tsk bikarbonat
1 tsk psylliumpulver (fiberhusk)
1 tsk malen ingefära
2 tsk kanel
0,5 tsk salt
2 dl torkade tranbär eller russin
1 dl cashewnötter (eller andra nötter/frön)

Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Rör samman 3 ägg och 2 dl rypsolja och vänd ner i torra ingredienserna.
Tillsätt riven morot och äpple och blanda väl. Rör till sist ner nötterna.
Fördela smeten i 12 pappersformar (gärna i muffinsplåt) och grädda ca 12-15 minuter tills de fått färg.4 thoughts on “Morning Glory Breakfast Muffins; glutenfria frukostmuffins”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.