Finlandssvensk kock, författare och entreprenör

Malin testar: Glutenfritt bovetebröd – ny ekologisk bakmix från Khoisan Tea

I samarbete med Malin’s Foodie Living och Khoisan Tea

 

Jag försöker alltid hitta bra, men enkla lösningar på glutenfri bakning och i veckan fick faktiskt vi in en ny, lovande bakmix-serie till min butik! Wuhuu! De nya bakmixarna är ekologiska, glutenfria och laktosfria – och verkligen superenkla att använda! Du kan inte misslyckas! Jag kommer testa alla sorterna här på bloggen en efter en så att ni får se hur det går till 😉 

Först ut; bovetebrödet. 

Du behöver 2,5 dl varmt vatten, en halv påse torrjäst, 60 g olja (jag valde olivolja) och en påse bovetebröd-mix. Rör samman vatten och olja och i en skål. Tillsätt brödmixen och torrjästen och arbeta sen degen slät med elvispen. 

Efter en stunds knådning är degen slät och fin! Lägg den i en skål smord med olivolja och låt jäsa på en varm plats i ca en halvtimme.

Efter jäsningen bakar du ut degen till önskad form. Jag valde att göra ett avlångt bröd med spetsiga kanter. 

Därefter fick brödet jäsa igen en stund på plåten, ungefär så länge som jag väntade på att ugnen skulle bli varm… 

Och så här såg brödet ut efter 25 minuters gräddning på 225 C. Fint va!? Det doftade ljuvligt i hela trapphuset efter det här experimentet 🙂 och visst blev det KANONBRA!

Brödet smakade jättegott och jag kan därför varmt rekommendera den här brödmixen!

  • Perfekt för dig som ska bjuda på god brunch till dina vänner men även vill att din glutenfria kompis ska få ett gott, nybakat bröd (men inte för den delen vill fördjupa dig i glutenfri bakning).
  • Perfekt för oss glutenintoleranta som föredrar ekologiskt OCH inte heller alltid orkar köpa hem tusen ingredienser för att baka ett bröd. Mig inkluderad.

Ska bli roligt att testa de andra sorterna också, som är
KOKOSCOOKIES, MUFFIN & CUPCAKES, MOROTSKAKA och CHIABRÖD .

 

 

 1 thought on “Malin testar: Glutenfritt bovetebröd – ny ekologisk bakmix från Khoisan Tea”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.