Finlandssvensk kock, författare och entreprenör

Måndagsinspiration: supermat

Från och med nu kommer jag att inleda alla veckor här på bloggen med något inspirerande och peppande. Det kan vara mina egna påhitt och texter eller så någon annans. Idag ska jag faktiskt ta mig an det senare alternativet och dela med mig av min senaste spaning: mat-inspiration från internet. Temat är supermat! Alltså mat som ser supergod ut och samtidigt är superhälsosam. Det är min definition av det det hela i alla fall. 😀 Varsågoda!

ROSTAD BLOMKÅLSSALLAD MED QUINOA

Den här intressanta salladen har jag spanat in från tv-programmet Leilas Supermat. Jag älskar knaprig, stekt blomkål så det här kan inte bli annat än kanongott. Rostade, kryddiga kikärtor är också ”det nya chipset” enligt mig så den här salladen är verkligen my cup of tea. Receptet hittar ni här. Bilder: Leila.se

RÖDBETSBRÖD

Åh, ett glutenfritt bröd i min smak. Kolla in färgerna! Och så fräscht det ser ut med ett lager av chiafrön ovanpå istället för typ… bovetekross. Receptet har jag spanar in hos hälsopedagogerna Jenny och Linnea som driver bloggen Supermat. Jag kan också rekommendera deras instagramkonto där de går under namnet superfoodsweden. Man blir så glad av de här tjejjernas passion för mat och hälsa!  Bilder: måbra.se

RAW JORDNÖTSCURRY

Det här middagstipset av Nilla Gunnarsson (Nillas Kitchen) tycker jag är grymt inspirerande. ”Riset” på bilden är inte ris utan i själva verket finfördelade palsternackor blandat med kokosflingor, agavesirap och salt. Så häftigt! Ingredienserna till såsen får det att vattnas i munnen, bara sånt jag gillar som koriander, ingefära, soltorkad etomater, jordnötter, tamarisås… Det här ska testas! 🙂 Bilder: Nillas Kitchen

CHOKLADMOUSSE MED AVOKADO

Sist, men inte minst, vill jag tipsa om den här ljuvliga chokladmoussen med avokado från bloggen Flow Kitchen. När jag var liten älskade jag sån där tjock chokladpudding i små bägare (öh, kom igen jag gör det nog fortfarande) och denna mousse kunde ju absolut bli den nya makupalan för mig! Ser så gott ut!
Nathalie som skriver bloggen är en matbloggskollega här i Vasa. Ska bli spännande att se vad hon kokar ihop på den nya matsajten foodly framöver. Bilder: Flow Kitchen / foodly2 thoughts on “Måndagsinspiration: supermat”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.