Finlandssvensk kock, författare och entreprenör

Goda nyheter, februari

I samarbete med Malin’s foodieliving.fi

 

Ett nytt inlägg i kategorin; Malin rekommenderar 🙂
Idag skriver jag om några nya produkter i min butik. 

 

SALMIAKPULVER | LAKRITSFABRIKEN
Åh, det här har jag försökt få tag på sååå länge och äntligen kom möjligheten; ni har vi ren och skär salmiak i lager! 
Salmiak är i själva verket ammoniumklorid och det är det som gör lakritsen ”salt”. Salmiak ser ut som vitt pulver och tillsätts i godis, bakverk och desserter just för att få till den mycket omtyckta saltlakritssmaken (som vi i Finland helt enkelt kallar för salmiak). När du bakar med salmiakpulvret rekommenderar jag att du också använder lakritspulver. Då får då du till den där typiska turkisk peppar-kombinationen som så många förväntar sig att enbart lakritspulver ska ge (men som trist nog bara smakar lakritsrot). Båda behövs alltså! 

 

 

CHOCOLATE DRINKING POWDER: SEA SALT CARAMEL |  BARÚ
Vi fortsätter på salt-temat! Jag har nu fått in en ny smak av de superhärliga chokladdryckerna från Belgiska BARÚ, nämligen Salt Karamell. Kanske de snyggaste kakaoburkar jag någonsin sett? *hjärtögon* Ett måste på sportlovet! Glöm inte att instagramma burken också… Det finns just nu två smaker i lager; denna produkt ovan samt FLUFFY MARSHMALLOW

ST CLEMENT’S LEMON | JOE’S TEA CO
Okej, det här är egentligen ingen nyhet i sortimentet… Men jag vill ändå uppmärksamma er om att denna, min absoluta té-favorit, of all times, finns i lager igen. Det är så otroligt fräscht och stärkande att dricka så här i vintertider med sin fräscha citrus och sting av ingefära. Jag brukar dricka det med ekologisk ingefärshonung, med en skvätt havtornssaft eller bara som det är. Och som rolig anekdot kan jag berätta att jag har en bugg i mitt huvud när det gäller namnet på det här teet. Säger alltid ST CLEMETS i misstag! Vanligt efternamn här i Ö-botten, haha. Var tvungen att googla vad det egentligen betyder; och det är helt enkelt ”London Cockney rhyming slang for a lemon”. Så nu vet ni det. Kundupplysning; at it’s finest. | se alla Joe’s tea tésorter i lager

OLIVOLJA, EXTRA VIRGIN HOJIBLANC | A L’OLIVIER

Livsnjutare som jag är går jag igång på riktigt fina olivoljor, och eftersom jag gillar den industriella inredningstilen fullkomligen ÄLSKAR jag olivoljor på plåtburk. Så fina att ha framme på köksbänken och därtill känslan att unna sig en riktig fin olivilja på sin sallad och mat… Det är lyx för mig. Nu har jag således fått in två olivoljor från franska A L ‘Olivier som jag hoppas ska bli era nya favoriter också! Den här allround-oljan ovan är gjord på Hojiblanca-olivolja från Spanska Andalusien. Hojiblanca är en speciell olivsort som ofta används i olivolja för sin goda, fruktiga smak. Jag har också fått in en kompis till denna som är smaksatt med Provensalska örter. Den ska man ringla över kött före man steker det eller göra dressing på (om ni frågar mig). Jag valde de här två sorterna eftersom jag tycker de utgör en fin duo tillsammans. Försöker alltid ha en allround- och en örtig olja hemma. Så nu har vi en grön burk och en silverburk 🙂

 


Det här var bara ett axplock av härligheten. Kolla gärna in startsidan i min webshop, där listas allt det senaste – bara att scrolla igenom. Min tanke är att ni ska få en bra överblick över sortimentet direkt när ni klickar er in, och jag har tagit bort alla störande moment som bilder etc. Det är produkterna som står för inredningen, precis som i fysiska affären i Vasa. Och så glömmer ni väl inte att följa min butik på instagram? Sök på foodieliving.fi 🙂

Gratis frakt ALLTID när du handlar för 65 € (gå ihop med en kompis!).
Du kan betala med Klarna faktura, direktbetalning eller paypal. Kommentera

E-postadressen publiceras inte.