Naturligt glutenfria recept & personlig blogg

Goda nyheter, februari

I samarbete med Malin’s foodieliving.fi

 

Ett nytt inlĂ€gg i kategorin; Malin rekommenderar 🙂
Idag skriver jag om nĂ„gra nya produkter i min butik. 

 

SALMIAKPULVER | LAKRITSFABRIKEN
Åh, det hĂ€r har jag försökt fĂ„ tag pĂ„ sĂ„Ă„Ă„ lĂ€nge och Ă€ntligen kom möjligheten; ni har vi ren och skĂ€r salmiak i lager! 
Salmiak Ă€r i sjĂ€lva verket ammoniumklorid och det Ă€r det som gör lakritsen ”salt”. Salmiak ser ut som vitt pulver och tillsĂ€tts i godis, bakverk och desserter just för att fĂ„ till den mycket omtyckta saltlakritssmaken (som vi i Finland helt enkelt kallar för salmiak). NĂ€r du bakar med salmiakpulvret rekommenderar jag att du ocksĂ„ anvĂ€nder lakritspulver. DĂ„ fĂ„r dĂ„ du till den dĂ€r typiska turkisk peppar-kombinationen som sĂ„ mĂ„nga förvĂ€ntar sig att enbart lakritspulver ska ge (men som trist nog bara smakar lakritsrot). BĂ„da behövs alltsĂ„! 

 

 

CHOCOLATE DRINKING POWDER: SEA SALT CARAMEL |  BARÚ
Vi fortsĂ€tter pĂ„ salt-temat! Jag har nu fĂ„tt in en ny smak av de superhĂ€rliga chokladdryckerna frĂ„n Belgiska BARÚ, nĂ€mligen Salt Karamell. Kanske de snyggaste kakaoburkar jag nĂ„gonsin sett? *hjĂ€rtögon* Ett mĂ„ste pĂ„ sportlovet! Glöm inte att instagramma burken ocksĂ„… Det finns just nu tvĂ„ smaker i lager; denna produkt ovan samt FLUFFY MARSHMALLOW

ST CLEMENT’S LEMON | JOE’S TEA CO
Okej, det hĂ€r Ă€r egentligen ingen nyhet i sortimentet… Men jag vill Ă€ndĂ„ uppmĂ€rksamma er om att denna, min absoluta tĂ©-favorit, of all times, finns i lager igen. Det Ă€r sĂ„ otroligt frĂ€scht och stĂ€rkande att dricka sĂ„ hĂ€r i vintertider med sin frĂ€scha citrus och sting av ingefĂ€ra. Jag brukar dricka det med ekologisk ingefĂ€rshonung, med en skvĂ€tt havtornssaft eller bara som det Ă€r. Och som rolig anekdot kan jag berĂ€tta att jag har en bugg i mitt huvud nĂ€r det gĂ€ller namnet pĂ„ det hĂ€r teet. SĂ€ger alltid ST CLEMETS i misstag! Vanligt efternamn hĂ€r i Ö-botten, haha. Var tvungen att googla vad det egentligen betyder; och det Ă€r helt enkelt ”London Cockney rhyming slang for a lemon”. SĂ„ nu vet ni det. Kundupplysning; at it’s finest. | se alla Joe’s tea tĂ©sorter i lager

OLIVOLJA, EXTRA VIRGIN HOJIBLANC | A L’OLIVIER

Livsnjutare som jag Ă€r gĂ„r jag igĂ„ng pĂ„ riktigt fina olivoljor, och eftersom jag gillar den industriella inredningstilen fullkomligen ÄLSKAR jag olivoljor pĂ„ plĂ„tburk. SĂ„ fina att ha framme pĂ„ köksbĂ€nken och dĂ€rtill kĂ€nslan att unna sig en riktig fin olivilja pĂ„ sin sallad och mat… Det Ă€r lyx för mig. Nu har jag sĂ„ledes fĂ„tt in tvĂ„ olivoljor frĂ„n franska A L ‘Olivier som jag hoppas ska bli era nya favoriter ocksĂ„! Den hĂ€r allround-oljan ovan Ă€r gjord pĂ„ Hojiblanca-olivolja frĂ„n Spanska Andalusien. Hojiblanca Ă€r en speciell olivsort som ofta anvĂ€nds i olivolja för sin goda, fruktiga smak. Jag har ocksĂ„ fĂ„tt in en kompis till denna som Ă€r smaksatt med Provensalska örter. Den ska man ringla över kött före man steker det eller göra dressing pĂ„ (om ni frĂ„gar mig). Jag valde de hĂ€r tvĂ„ sorterna eftersom jag tycker de utgör en fin duo tillsammans. Försöker alltid ha en allround- och en örtig olja hemma. SĂ„ nu har vi en grön burk och en silverburk 🙂

 


Det hĂ€r var bara ett axplock av hĂ€rligheten. Kolla gĂ€rna in startsidan i min webshop, dĂ€r listas allt det senaste – bara att scrolla igenom. Min tanke Ă€r att ni ska fĂ„ en bra överblick över sortimentet direkt nĂ€r ni klickar er in, och jag har tagit bort alla störande moment som bilder etc. Det Ă€r produkterna som stĂ„r för inredningen, precis som i fysiska affĂ€ren i Vasa. Och sĂ„ glömmer ni vĂ€l inte att följa min butik pĂ„ instagram? Sök pĂ„ foodieliving.fi 🙂

Gratis frakt ALLTID nĂ€r du handlar för 65 € (gĂ„ ihop med en kompis!).
Du kan betala med Klarna faktura, direktbetalning eller paypal. Kommentera

E-postadressen publiceras inte.