Finlandssvensk kock, författare och entreprenör

Grekisk kyckling & fetaostdipp

Jag får ofta frågan ”hur gör man marinad”? Mitt enkla svar är att du behöver en god olja, något salt, något sött, något syrligt och något smakrikt som exempelvis vitlök och örter. Den här grekiska marinaden har allt detta. Rekommenderar den varmt! 

Grillad kyckling med grekisk marinad
Write a review
Print
Ingredients
  1. 4 st kycklingfiléer
Grekisk marinad
  1. 1 dl olivolja
  2. saft och skal av en halv citron
  3. 1 tsk honung
  4. 1 tsk salt
  5. 0,5 tsk vitpeppar
  6. 3 vitlöksklyftor, hackade
  7. 2 tsk torkade örter (kryddblandning)
Instructions
  1. Skär 3-4 st (0,5 cm djupa) snitt i varje kycklingfilé, det gör att marinaden tränger in bättre och filéerna blir dessutom enklare att grilla.
  2. Placera filéerna i en påse eller ugnsform.
  3. Rör ihop ingredienserna till marinaden och häll blandningen över kycklingfiléerna.
  4. Låt marinera i kylskåpet några timmar.
  5. Ta fram kycklingfileerna i rumstemperatur en halvtimme före tillredning.
  6. Grilla filéerna på het grill, några minuter på var sida.
Notes
  1. Grilla dem inte för länge! Så fort de blir genomstekta tar du dem av värmen och virar in dem i aluminiumfolie. Innertemperaturen stiger ännu en aning inne i foliet.
Malin Båtmästar http://malinsblogg.fi/
Vi åt denna grillade kyckling med glutenfria pitabröd och fetaostdippen nedan.

Fetaostdipp
Servera till grillad kyckling
Write a review
Print
Ingredients
  1. FETAOSTDIPP
  2. 200g äkta fetaost i saltlag
  3. 3 msk grekisk yoghurt
  4. 1 msk olivolja
  5. 1 tsk torkad timjan
  6. 2 soltorkade tomater
  7. en nypa socker
Instructions
  1. Mixa alla ingredienser i matberedaren till en kräm.
  2. Ringla över ytterligare olivolja och dekorera med färska örter.
Malin Båtmästar http://malinsblogg.fi/


1 thought on “Grekisk kyckling & fetaostdipp”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.