Naturligt glutenfria recept & personlig blogg

Paprikasylt – supergott på grillkorv och ost!

Sylt på korv, det låter väl knasigt? Njäe. Inte alls! Mycket godare än ketchup.

Jag gör ofta egna chutney’s och sylter under grillässongen. Det är superpraktiskt att ha några burkar i kylen redo för alla spontana grillfester och bjudningar. Min paprikasylt passar till det mesta i grillväg, men godast tycker jag det är på grillkorv och kyckling.

vbl10

Sylten är också en höjdare på grillad ost (typ getost). På tal om sylter som är goda med grillad ost; det här receptet kan enkelt förvandlas till ”djävulssylt” om du tillsätter chili och örter.

 

 

PAPRIKASYLT TILL GRILLAT

2 röda paprikor
3 tomater
5 vitlöksklyftor
1 liten lök
2 dl rödvinsvinäger
2 dl socker
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar

Dela paprikorna och ta ur kärnhuset. Skölj och hacka dem i små bitar. Dela tomaterna och skär bort fästena. Lägg ett rivjärn i en skål och grovriv tomaterna. Släng skalen.

Skala vitlöksklyftorna och pressa dem. Skala och finhacka löken. Lägg allt i en kastrull och tillsätt vinäger och socker. Krydda med salt och peppar. Låt blandningen småputtra i 45 minuter tills den tjocknat. Jag brukar avsluta med att mixa sylten lite lätt med stavmixer så att den blir simmigare i konsistens, men ändå har bitar kvar.

Häll upp på väl rengjorda glasburkar och förvara svalt.



2 thoughts on “Paprikasylt – supergott på grillkorv och ost!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.