Naturligt glutenfria recept & personlig blogg

Kommersiellt samarbete med mig själv?

Jag läste att Blondinbella fällts för smygreklam för att hon gjort reklam för sitt eget skomärke (på sin egen blogg) utan att märka inlägget som en annons. Hon anses skriva som en privatperson fast hennes blogg de facto är ett aktiebolag med anställda.

Jag hör till den delen av hennes läsare som tycker att det är urfånigt att hon ska behöva annonsmärka sina egna varumärkesinlägg. Okej att webbplatsen är uppbyggd som en privatpersons blogg (utåt sett) av en god anledning, och att hela poängen är att tjäna pengar på den, men det är helt okej för mig! Faktiskt! Jag läser ändå och tycker det är intressant, och jag äger inte en endaste Löwengrip produkt. Ännu. Hahaaaa!

Jag kan också bli så irriterad på att reklam ska vara så fult hela tiden. Att man ska lära sig att skydda sig från den onda, smutsiga dolda reklamen. Att det ska märkas och larmas. För barn och tonåringar är det väl på sin plats, men vuxna människor? Vi kan väl styra över våra synapser och kreditkort? Vi kan väl läsa mellan raderna?

Ett av mina största uppvaknanden som företagare är att reklam inte är fult. Människor VILL konsumera. Läsare VILL att jag ska visa upp vad som är nytt i butiken och berätta varför JAG gillar mina produkter. Och om jag kan skapa mig och en anställd en inkomst på det så, hej. Vad är problemet?

2016-03-22 Malin 345 copy

En fråga: Tycker ni att jag gör smygreklam här på bloggen när jag skriver om mitt företag och min butik? På min instagram?

Vad ska jag i så fall skriva? Kommersiellt samarbete? Med vem?

Hela mitt liv är ju en annons för mig och mina projekt. Jag gör det med flit till och med. Hemska saaaker.

 

 

 

 

 

 

 

 12 thoughts on “Kommersiellt samarbete med mig själv?”

 • Nej det är inte smygreklam! Helt dumt juh. Jag tycker inte heller att all reklam är av ondo. Speciellt bra reklam i bloggar och tidningar gör ju att jag hittar produkter som jag är intresserad av och vill ha. Sen finns det förstås skräppost och irriterande reklam också, men det är en annan sak.

  • Som Nora skrev, kundupplysning! Det är bara trevligt tycker jag. Smygreklam för mig är inte att ”smyga reklam”, det är att ”smyga med att jag fått betalning”. Det är ju spelet bakom som är av ondo isf, inte reklamen 🙂 Ps. Superbra inlägg på din blogg igår kväll! Loved it <3

 • Hej. Nej jag tycker inte att du gör smygreklam när du visar upp dina egna produkter. Du berättar ju om det du gör och det kan man inte tycka att det är smygreklam.

  Hälningar Gunvor

  Skickat från min Windows Phone ________________________________

 • Haha det är så knäppt. Har själv funderat på det. Tävlingen är i samarbete med mig själv? Jag fattar att reklam ska märkas men liksom nån måtta får det väl vara. 😀

  • Det stör ju läsningen supermycket! För mig räcker det om det kommer fram i de första meningarna att det är frågan om ett samarbete, mitt företag, whatever. Det behöver inte tydligt utmärkas: ANNONS .

 • Helt absurt att man borde märka ut vad som är reklam om man inte smyger med att man har ett eget företag, håhåjaja. Vilken tur att jag inte har så många läsare. Om jag berättar att jag varit till Malin’s och handlat gott te gör jag det för att jag HAR varit dit och handlat gott te, och det berättar jag så mycket jag vill 😀 😀 varför har ingen fällt mig för smygreklam? Skämt åsido, nån måtta får det väl vara!

  • Ja – Håhåjaja 🙂 Men om jag skulle ha gett dig téerna och/eller betalat dig för att nämna min butik i din blogg, då hade det ju varit smygreklam om du inte nämnt detta i bloggen. Det här är väl alla rörande överens om att OGILLA. Men däremot kan jag tycka att det blir störtlöjligt när bloggare försöker rättfärdiga sina åsikter, till exempel att du skulle skriva ut att”bara så ni vet så tycker jag om Malins butik PÅ RIKTIGT, jag är inte köpt”. Det blir så skitnödig stämning, i brist på bättre uttryck.

 • Nej, absolut INTE! Speciellt inte när det är sina egna varor. Dessutom fattar nog folk vad som är reklam eller smygreklam. Folk är inte helt dumma i huvudet! SÅ kör på du bara!
  kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.